Centraldammsugare

Idag har det varit rördragning till centraldammsugaren. En sådan här skall vi ha.








Rördragning på vinden




Uttag i vardagsrummet...




och i allrummet.

Elektrikern på plats

Idag har elektrikern varit i huset och dragit massor av elrör. Snickarna har fortsatt med väggarna.



Dosa för lampan i sovrummet




Köksväggen




Badrummet

Potatisen blommar

Nu har det börjat blomma i potatislandet så om ett par veckor får vi testa om det finns några potatisar där.


För ett år sedan

Idag på midsommarafton för ett år sedan åkte vi till Röe Gård för lite midsommarfirande. Det var en solig och somrig dag. När vi åker dit säger jag: -Man skulle bott på landet. Varvid sambon säger: -Det har jag tyckt länge. Nu ett år senare står vi här med ett hus som vi håller på att måla och snickarna har fått upp innerväggarna. Jag tycker ändå det har gått snabbt med tanke på att vi inte ens hade någon tomt. Vi har hunnit hitta en plats vi gillar, styckat av en tomt, bestämt oss för ett hus, fått förhandsbesked och bygglov, beställt ett nyckelfärdigt hus, fått huset och om ca 4 månader kan vi flytta in.

Här är våra snickare i "full fart" med att sätta upp innerväggar. :)





Glad midsommar.

(För säkerhets skull var vi tvungna att åka till Röe i år igen.)

Målning

Idag har det varit målning hela dagen. Idag har vi målat klart det första lagret av grått på den ena gaveln av huset och en bit in på nästa långsida. Imorgon skall det ju regna hela dagen så det blir väl ingen målning, tyvärr.

Tänk att det såg ut så här för bara två månader sedan.



Innerväggar och målning

Idag har snickarna börjat att regla och gipsa innerväggarna. Här kommer lite kort på detta.



Lilla toan och tvättstugan




Viktors rum


Målningen av fasaden går också framåt. Två av garageväggarna är målade två gånger och ena långsidan på huset en gång. Har även påbörjat att måla det vita på garaget.





Husmålning

Nu har vi börjat att måla, jippi det tycker jag är kul. Kulören är på fasaden S-6502Y och det "vita" är S-0502Y. Vi har hittills bara målat det gråa. Inne i huset har de gjort klart elen i ytterväggarna och klätt väggarna med skivor. De har också glesat innertaket och tätat på vinden.




Baksidan garaget




Viktor målar




Unni vill också vara med och måla


Tjejvättern

Nu har jag och mina fem kollegor cyklat Tjejvättern, det är 10 mil!! Jag fick en tid på 3.57 och är helnöjd med detta. Nu kommer vi att börja träna för Vansbrosimmet som är nästa del i Tjejklassikern.



Fiske och Orust runt

Ikväll har Viktor fått sin första havsöring. Han lyckades få en till men den var för liten, 40 cm. Nedan en bild på en stolt storfiskare.

Idag har jag och fyra av mina tjejklassikerkompisar varit på Orust och cyklat på Orust runt-tävlingen. Vi cyklade 4 mil och jag klarade mig på strax under 1,5 timme.  Det är jag grymt nöjd med.


Sommarbilder

Har tagit lite bilder på baksidan av huset och killarna som hugger ved i värmen.















Ställningarna borta

Idag har de tagit bort ställningarna runt huset så nu börjar det se riktigt färdigt ut.






Tegel på plats

Nu är utsidan av huset i stort sett klart. Teglet är på plats och även hängrännor, stuprör och garageporten är monterade. Ställningen skall väl försvinna så småningom så att huset syns bättre. Nu har vi också beställt färgen så att vi kan börja att måla. Kul :) Vi kommer att ha en mörkare grå färg än den som grundfärgen är. Hoppas det blir bra och passar in på platsen.









RSS 2.0