Skivor i garaget och skorsten

Vi har nu isolerat andra lagret i garaget och satt upp osb-skivor och gips. Det är lite kvar pga att elektrikern inte är helt färdig så vi får invänta honom.

I huset har målarna målat och spacklat allt så nu saknas endast tapeter. Snickarna har fixat så att skorstenen är på plats.




Andra lagret isolering




Osb-skivor och gips




Nyspacklat i vardagsrummet





Skorstenen klar

Isolerat garaget

I helgen har vi isolerat det första lagret av isoleringen i garaget. Har tänkt att isolera det med två lager så det blir ordentligt isolerat. Vi passade ju på att isolera vinden på garaget med lösull samtidigt med huset.


Golv, lister och dörrar klara

Nu har snickarna gjort klart: alla golv och innerdörrar, alla golv- och taklister, alla innerdörrar är på plats. Alla golven är nu täckta för till veckan kommer målarna.

Klinkersen i tvättstugan är också på plats.




Dörrar och lister i allrummet.




Vardagsrummet.




Golvet i tvättstugan utan fog.




Snickarna på lunch i det gröna.

Äntligen färdigmålat

Nu är hela huset och garaget färdigmålat. Underbart. Nu får vi hoppas att det dröjer några år innan vi måste måla om. Vi är i alla fall väldigt nöjda med vårt färgval, det känns bra.

Den gråa har NCS-kod S-6502Y och den vita S-0502Y.



Huset färdigmålat




Hus och garage färdigmålat




Före målning

Nordens Ark

Viktor har i sommar varit på tvådagars läger på Nordens Ark. Övernattningen skedde i vindskydd. De fick två härliga dagar med kanonväder. De matade många av djuren och kom väldigt nära vissa av de som var snälla. När de skulle mata tigrar och snöleoparder så var tack och lov djuren flyttade till buren bredvid. De gick också en nattvandring och fick se de nattaktiva djuren. Det var en mycket nöjd men trött kille som vi hämtade. Här kommer lite bilder som Viktor tog under lägret.



Viktor med fullpackad ryggsäck




All 16 lägerbarnen fick en lägertröja




Skruvhornskid



Lappuggla




Japansk trana med två ungar




Mindre panda / röd panda en hona som heter Lilly




Lilly som äter frukt och bambu




Järv som äter isglass med kött och hundmat inuti.




Snöleoparder




Tiger

Snickarnas semester slut

Idag har snickarna kommit tillbaka efter fyra veckors semester. Det känns som det har hänt massor idag. Flera rum har fått parkettgolvet inlagt. Taklisterna är klara i nästan hela huset. De flesta fönsterbrädor och fönstersmygar är också klara. Det börjar att lika ett riktigt hus :)

Plattsättarna var också där idag och har lagt plattorna i entrén och flytspacklat i våtutrymmena.




Vårt sovrum




Taklist




Skjutdörr mellan allrum och kök




Fönsterbräda i köket




Plattorna i entrén


Vedförråd

I helgen snickrade vi på ett vedförråd som nu är klart. Kanske inte världens snyggaste men det kommer att fungera för ändamålet.

Vi har en stor hög ved som skall sågas och klyvas och sedan skall det på plats i det nya förrådet.


Trappor och semester

Nu har snickarna semester och har haft det några veckor så det händer ingenting inne i huset. På utsidan går det bättre. Allt grått är målat och mycket av det vita.

Det som också har hänt är att vi har köpt två gamla granittrappor till entrédörrarna. Efter en del slit med de tre understa stenarna fick vi idag hjälp av en snäll granne med en maskin som lyfte den översta stora stenen på plats på båda trapporna.



Groventrén





Huvudentrén





650kg tung sten





Groventren klar





Groventrén





Huvudentrén klar

Vansbrosimningen

Då var tredje etappen av tjejklassikern avklarad. Det var Vansbro Tjejsim 1000 meter i motström. Vi hade kalasfint väder och varmt i vattnet. Hade i och för sig en våtdräkt på mig. Simmade på under 27 minuter vilket jag är nöjd med. Nu har vi bara Lidingö tjejlopp kvar det är 1 mil löpning.



Jag i mitten med rosa simglasögon.




Hela gänget efter målgång.


RSS 2.0